Haemme aktiivisia vaikuttajia liiton toimintaan – Vaalit 2021

Haluatko vaikuttaa työterveyshoitajien työn kehittämiseen ja asemaan työterveyshuollossa ja työmarkkinoilla? Nyt siihen on tarjolla näköalapaikka liiton puheenjohtajana tai hallituksen jäsenenä. Hallituksessa voit tuoda tavoitteita ja tietoa ammattialasi edunvalvontaan suoraan työpaikoilta ja omasta paikallisosastostasi.

Tule mukaan!

Aktiivinen toiminta paikallisosastossa on antanut Sinulle valmiuksia liittotason tehtäviin. Se on hyvä perehdytys, ei kuitenkaan ehdoton edellytys. Olet hankkinut kokemuksesi työterveyshoitajan tehtävässä, jossa olet kohdannut sekä ammatilliset että muut edunvalvonnalliset haasteet ja haluat olla niitä kehittämässä.

Kiinnostuitko?

Liiton puheenjohtajana ja hallituksessa saat ajankohtaista ja luottamuksellista tietoa työterveyshuollon ja työterveyshoitajan ammatin tulevaisuudesta ja kehitysnäkymistä. Pääset vaikuttamaan työterveyshoitajan työn ja työterveyshuoltotoiminnan kehittämiseen valtakunnan tasolla. Tärkeitä yhteistyökumppaneitamme ovat keskusjärjestömme Akavan lisäksi mm. Sosiaali- ja terveysministeriö, Työterveyslaitos ja Kansaneläkelaitos. Toimimme niiden neuvottelukunnissa ja työryhmissä kehittäen työterveyshuollon ja ammattilaisten asemaa suomalaisessa terveydenhuollossa ja työelämässä. Yhteistyössä Akavan ja neuvottelujärjestöjen kanssa vaikutamme työterveyshoitajien työehtoihin ja työmarkkina-asemaan. Hallitus käsittelee kaikkia näitä asioita linjaamalla samalla liittomme tavoitteita.

Valinnat tehdään marraskuussa

Syysliittokokous pidetään Sokos Hotel Presidentissä Helsingissä 12.11.2021. Puheenjohtajalla on kaksivuotiskausi ja samoin hallituksen jäsenillä. Tuoreesta sääntömuutoksesta johtuen marraskuun syysliittokokouksessa valitaan puheenjohtajan lisäksi erovuoroisten tilalle kolme varsinaista hallituksen jäsentä kaudelle 2022-2023. Varajäseniä ei valita, koska kolmella on kausi kesken ja jatkossa on vain kaksi varajäsenen paikkaa. Sinulla on nyt Työterveyshoitajaliiton jäsenenä mahdollisuus päästä vaikuttamaan yhteisiin asioihin liiton näköalapaikalta. Tule mukaan keskustelemaan, vaikuttamaan ja kehittämään työterveyshoitajien työtä, edunvalvontaa ja liiton toimintaa.

Ole yhteydessä paikallisosastoosi ja ilmaise kiinnostuksesi liiton hallituksen jäsenyyteen. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä vaalitoimikuntaan / liiton toimistoon. Vaalitoimikunta valmistelee valinnat vuosikokoukselle. Ehdokkaiden toivotaan toimittavan esittelynsä toimistolle 12.10.2021 mennessä, jotta jäsenet ehtivät tutustua ehdokkaisiin etukäteen. Vaaliehdokkaan esittelyyn on valmis pohja, jonka saat järjestöpäälliköltä. Vuosikokouksessakin voi asettua ehdokkaaksi.

Haluatko lisätietoa?
Vaalitoimikunnan puheenjohtaja Eeva Honkasen tavoitat eevahonkanen2@gmail.com ja liiton toimistosta järjestöpäällikkö Eve Beckerin eve.becker@tyoterveyshoitajat.fi, 040 7617231.