Jäsenedut

Suomen Työterveyshoitajaliiton jäsenenä olet oikeutettu lukuisiin rahanarvoisiin etuihin.

Työsuhdeneuvonnan, työttömyyskassan ja muiden “liittojen tavallisten palveluiden” lisäksi saat jäsenenämme esimerkiksi

Sähköisestä esitteestä näet jäsenetusi pähkinänkuoressa!

Jäsenetujen arvo

Jäsenetujen arvo vuodessa keskimäärin:

 • Henkilökohtainen lakimiespalvelu ja palkkaneuvonta – kustannus noin 300 €/tunti
 • Ansiosidonnainen työttömyysturva – työttömyyskassan jäsenyys 65 €
 • Työterveyshoitaja-lehti 70 €
 • Koulutukset ja tapahtumat (jäsenetu/päivät) 70 €
 • Muut alennukset vakuutuksista (keskiarvo) 70 €
 • Esimerkki pankkieduista: Liiton jäsenelle Danske Bankin asuntolaina ilman toimitusmaksua ja järjestelypalkkiota, jolloin säästät esimerkiksi 200 000 € lainassa 1200 €. Lisäksi saat pienemmän marginaalin ja lyhennysvapaat ilman kuluja.
 • Member+ edut ja palvelut: alennukset jäsenkortilla mm. mökkivuokrauksesta, ostoksista ja harrastuksista 450 €
 • Uravalmennus 100 €
 • Mentorointi (vuoden kestävä projekti) 1000 €

Edut vuodessa yhteensä 2125 €.

Huomioi myös nämä hyödyt!

Jäsenenä sinulla on vastuu- ja oikeusturvavakuutus ammatissa aiheutuvien vahinkojen varalta.

Ammattiliiton solmiman työehtosopimuksen arvo voi olla jopa 20 % kuukausipalkastasi.

Monia etuja pääset hyödyntämään heti – joidenkin arvo hahmottuu vasta, jos kohtaat työurallasi mutkia tai töyssyjä.

Valvomme etujasi myös yhteiskunnallisesti. Olemme paikalla, kun neuvotellaan palkoista, työajoista, koulutuspolitiikasta, vuosilomista, työturvallisuudesta ja työterveyshuollosta.

Tutustu etuihisi alta!

Ansiosidonnainen työttömyysturva toimii puskurina, jos joudut irtisanotuksi. Suomen työterveyshoitajaliiton palkansaaja-asemassa olevat jäsenet on vakuutettu Terveydenhuoltoalan työttömyyskassassa.

Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan yhteystiedot:

 • Sähköinen asiointi : wkassa.tehytk.fi
 • Postiosoite: Terveydenhuoltoalan työttömyyskassa, PL 1001, 00511 Helsinki
 • Puhelinpalvelu: Maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 9.00–15.00 (09) 5422 7300

Vastuu- ja oikeusturvavakuutus kattaa asianajo- ja oikeudenkäyntikulujasi, jos työasioissa tulisi riitatilanne. Vakuutettuina ovat liiton palkkatyössä käyvät jäsenet.

Ammatillinen vastuuvakuutus

 • Vakuutuksesta korvataan henkilöjäsenen työssään aiheuttama henkilö- ja esinevahinko, josta vakuutettu on voimassaolevan oikeuden mukaan korvausvastuussa.
 • Vakuutusmäärä on 100 000 € vahinkotapahtumaa kohti, omavastuu on 100 €.
 • Vakuutus on voimassa Suomessa.

Ammatillinen oikeusturvavakuutus

Vakuutuksesta korvataan vakuutetun lakimiehen käyttämisestä syntyneet välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jotka ovat aiheutuneet työ-, virka- tai toimeksiantosopimuksista aiheutuneissa riita-asioissa.

Vakuutuksesta korvataan myös vastapuolelle maksettavaksi tuomitut oikeudenkäyntikulut vakuutusmäärän puitteissa. Vakuutusmäärä on 15 000 € vahinkotapahtumaa kohti. Omavastuu on 15 % korvattavista kuluista, kuitenkin vähintään 150 €.

Oikeusturvavakuutuksen käyttämisen edellytyksenä on liiton kirjallinen suostumus. Ammatillisen vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen vahinkotilanteissa ota aina ensin yhteyttä ammattiliittoon.

 

Työsuhdeneuvonta auttaa, kun edessä on työsuhteen muutos- tai ongelmatilanne. Meiltä saat myös näkemyksiä ja tukea palkkaneuvotteluihin ja muihin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Työpaikalla tukenasi ja turvanasi on luottamusmies. Jos työpaikallasi ei ole luottamusmiestä, saat apua liiton toimistosta.

Ongelmatilanteissa sinua auttaa järjestöpäällikkö Eve Becker:
p. +358 40 761 7231, eve.becker@stthl.fi

Katso video edunvalvonnasta alta!

Suomen Työterveyshoitajaliiton jäsenenä ja kannatusjäsenenä saat Työterveyshoitaja-lehden neljä kertaa vuodessa.

Lehti sisältää ajankohtaisia uutisia, näkemyksiä, tutkimuskatsauksia ja ideoita työn kehittämiseen.

Lue lehdestä lisää täällä ja tutustu lehtiarkistoon!

Liitto ja paikallisosastot järjestävät sekä valtakunnallisia että alueellisia koulutuspäiviä, joissa on mahdollista päivittää ja täydentää ammatillista osaamista.

Koulutustilaisuuksissa on mahdollisuus verkostoitua muiden työterveyshoitajien kanssa ja peilata työelämää kollegojen kesken.

Lisäksi liitto tekee yhteistyötä eri toimijoiden kanssa tarjoten työterveyshuoltoon liittyvää koulutusta jäsenetuhintaan.

Lue lisää koulutuksista >>
Kurkista myös tapahtumakalenteriin >>

Paikallisosastot tarjoavat oivallisen foorumin yhteistyöhön ja verkostoitumiseen alan ammattilaisten kesken.

Eri työpaikoissa työskentelevät työterveyshoitajat muodostavat tiiviin yhteistyöverkoston, josta on mahdollista saada tukea ammatillisiin kysymyksiin ja omaan ammatilliseen kasvuun.

Paikallisosastot tarjoavat yhdessäoloa, tietoa ja tiedon jakamista sekä myös virkistäytymistä työn vastapainoksi.

URAPORTAALIIN

Uraportaalissa sinulle on tarjolla itseopiskeluvideota sisältävä videokirjasto työelämään liittyvistä tärkeistä aiheista. Kirjaudu TÄSTÄ.

Olitpa sitten työnhaussa, pohdit vapaa-aikasi ja työn yhteensovittamista tai oman hyvinvointi parantamista, saat apua uravalmentajien, hyvinvoinnin ammattilaisten ja psykologien toteuttamista videoista.

Työnhaku
On sinulle ajankohtaista sitten LinkedIn-profiilin luominen, cv:n päivittäminen tai edessä oleva työhaastattelu, löydät portaalista sisältöjä, joiden avulla voit kehittää omia työnhakutaitojasi.

Hyvinvointi
Jos tuntuu siltä, että kiire ja stressi valtaavat liikaa alaa, on välillä hyvä pysähtyä oman hyvinvoinnin äärelle. Oman mielen ja kehon huoltamisella on merkitystä työhyvinvoinnin ja työssäjaksamisen kannalta. Katso, millaisia sisältöjä löydät itsellesi inspiraation lähteeksi ja hyvinvointisi tueksi.

Esihenkilön työ
Esihenkilön rooli on jatkuvassa muutoksessa, kun pandemia-aika on muuttanut työnteon tapoja pysyvästi. Miten olla läsnä ja miten olla tukena ratkaisemassa työyhteisön kiperiä kysymyksiä – muun muassa näitä kysymyksiä käsitellään sisällöissä, jotka liittyvät esihenkilön arkeen ja tiimien johtamiseen.

Sisältöjä löytyy myös yrittäjyydestä ja työn tuunaamisesta.

UP Partners – Urapalvelut tukitiimi

www.urapalvelut.fi

 • Suomen työterveyshoitajaliiton jäsenenä sinulla on mahdollisuus hakeutua mentorointiohjelmaamme.
 • Mentorointiohjelma kestää noin vuoden, ja sen aikana vastavalmistunut tai uudessa tehtävässä toimiva mentoroitava eli aktori saa tukea kokeneemmalta kollegaltaan.
 • Mentorointi on jäsenille ilmaista.

Lue lisää mentoroinnista ja koulutuksista!

Member+ on akavalaisten yhteinen jäsenetupalvelu, johon on koottu kausittain vaihtuvia ja pysyviä etuja ja alennuksia liittyen mm. matkailuun, vapaa-aikaan ja hyvinvointiin. Sivustolta löydät myös A-lomien lomahuoneistot. 

Member+-palvelun etuja:

 • Matkailu: alennuksia mm. hotelleista, risteilyistä sekä autovuokraamoista sekä lomahuoneistojen välitys
 • Vapaa-aika: alennuksia mm. teatteriesityksistä, hiihtokeskuksista ja kylpylöistä
 • Verkkokaupat: alennuksia mm. muotia ja kirjoja tarjoavista verkkokaupoista
 • Hyvinvointi: alennuksia esim. erilaisista hyvinvointivalmennuksista ja -analyyseista

Tradenomien jäsenenä voit rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. Valitse liittovalikosta Työterveyshoitajaliitto, jotta varmistat kaikkien sinulle kuuluvien etujen näkymän palvelussa.

Liity myös Member+:n Facebook-ryhmään. Näin varmistat, että kuulet ensimmäisenä uusista mielenkiintoisista eduista!

Palvelun löydät osoitteesta: http://www.memberplus.fi/

 

Liiton jäsenen vakuutukset ja edut Turvassa sekä Kalevassa

Suomen Työterveyshoitajaliitto STTHL on vakuuttanut jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvassa. Liitto on ottanut Turvasta jäsenilleen ammatillisen vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen. Lisäksi STTHL on ottanut Turvasta järjestövakuutuksen, jonka myötä liiton jäsenet ovat vakuutettuja liiton järjestämissä tilaisuuksissa.

STTHL määrittää itse, mitkä tapahtumat ovat sen virallisia tapahtumia. Jos jäsenellä on epäselvyyttä, onko hänen vakuutuksensa voimassa jossain tilaisuudessa, asiassa kannattaa kääntyä liiton puoleen.

Liiton ottamien vakuutusten lisäksi STTHL:n jäsenet saavat Turvasta lukuisia muita etuja.

Täyden kympin asiakasedut Turvasta

Turva tarjoaa STTHL:n jäsenille 10 % jäsenalennuksen vapaaehtoisista, jatkuvista vakuutuksista. Jos sinulla on Turvan kotivakuutuksen lisäksi vähintään yksi henkilö-, kasko-, lemmikki- tai venevakuutus, saat lisäksi 10 % omistaja-alennuksen.

Jos sinulla on vain yksi vakuutus, saat omistaja-alennuksen kahden vuoden asiakkuuden jälkeen. Nämä alennukset eivät koske liikennevakuutusta tai henkivakuutusta.

Lisätietoa eduista löydät täältä.

Liittojen jäsenille räätälöityjä vakuutuksia

Liittokasko on ammattiliittojen jäsenille räätälöity autovakuutus, jossa on enemmän ominaisuuksia kuin missään Turvan kaskotuotteessa, erikoisuutena ainutlaatuinen bonusetu. Bonuksesi ei laske, vaikka vahinko sattuisikin, jos olet ajanut kolme vuotta ilman vahinkoja. Vakuutus on tarkoitettu yksityiskäyttöisille henkilö- ja pakettiautoille. Liittokasko sisältää myös esimerkiksi laajan sijausauto- ja lunastusedun.

Turvassa-henkivakuutus on Turvan tarjoama uusi ja erityisesti ammattiliiton jäsenille edullinen henkivakuutus. Henkivakuutuksella autat perhettäsi pärjäämään taloudellisesti, jos jonain päivänä äkillisesti menehdyt.
Esimerkiksi asuntolainan tai muiden kulujen ei tarvitse kaatua kokonaan puolison niskaan ja autat perhettäsi jatkamaan elämäänsä ja arkeaan tutuissa puitteissa, vaikka itse olisitkin poissa. Turvassa henkivakuutuksen myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Lisätietoja jäseneduista luet täältä.

Etu työttömälle tai lomautetulle ammattiliiton jäsenelle

Mikäli työttömyys tai lomautus kohtaa, Turva joustaa vakuutusmaksuissa. Turva myöntää pyynnöstä työttömälle tai lomautetulle ammattiliiton jäsenelle kuuden viikon korottoman lisämaksuajan vakuutusmaksuihin. Maksuaikaa saadakseen työttömäksi jääneen tai lomautetun Turvan asiakkaan tulee laskun saadessaan ottaa yhteyttä Turvan asiakaspalveluun, josta hän saa tarkemmat toimintaohjeet.

Yhteystiedot löytyvät osoitteessa: turva.fi/yhteystiedot

TaskuTurva-mobiilisovellus helpottamaan arkea

Turva tarjoaa asiakkailleen ilmaisen TaskuTurva-mobiilisovelluksen, joka on luotu helpottamaan Turvan asiakkaiden ja Turvan vakuuttamien ammattiliittojen jäsenten arkea. STTHL:n jäsenet näkevät sovelluksesta kätevästi Turvassa olevat vakuutuksensa.

TaskuTurva tarjoaa erityisesti helpotusta lapsiperheiden ja autoilijoiden arkeen. Jos sinulla on lapsivakuutus Turvassa, TaskuTurvan suorakorvauskortin avulla lapsen lääkärikäynnit sujuvat rahaa käyttämättä, kunhan omavastuu on kalenterivuoden osalta maksettu. Vanhemman ei myöskään tarvitse uhrata aikaa paperitöihin, sillä kaikki hoituu Turvan ja lääkäriaseman välillä.

TaskuTurvan suorakorvauskortti helpottaa myös autoilevan asiakkaan arkea, jos auton kaskovakuutus sisältää lasivakuutuksen. Suorakorvauskorttia näyttämällä lasin korjaus hoituu rahaa käyttämättä ja vaihto pelkän omavastuun hinnalla.

Lisätietoa Taskuturvasta ja sen latausohjeet löydät täältä.

Turvan asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8-18 numerossa 010 19 5110 sekä sähköpostitse asiakaspalvelu(ät)turva.fi, korvauspalvelu numerossa 010 19 5108.

Kalevan kautta Suomen halvin henkivakuutus

Turvaa perheesi elintaso, jos sinulle sattuisi pahin. Henkivakuutus kattaa sairauden ja tapaturman aiheuttaman kuoleman. Työterveyshoitajaliiton jäsenenä sekä sinä että puolisosi saatte Primus-henkivakuutuksen jopa 60 % edullisemmin.

Laske henkivakuutuksesi hinta

Liittomme jäsenenä tai opiskelijajäsenenä nautit tuntuvista eduista. Danske Bankin asuntolaina joustaa elämäsi mukana, ja autamme löytämään juuri sinulle oikean tavan säästää ja sijoittaa. Saat meiltä laina-arvion nopeasti, asiakkaaksemme tulet helposti verkossa. Hoidamme myös pankin vaihdon puolestasi, eikä sinun tarvitse nähdä turhaa vaivaa. 

Etuja ovat ETULAINA, ASUNTOLAINAEDUT, SIJOITTAMISEN EDUT JA VASTAVALMISTUNEEN EDUT

Kysy eduista Danske Bankin chatissa.

kestavakoti.fi

Kestavakoti.fi –palvelussa voit nyt tutkia asunnon ympäristökestävyyttä. Se auttaa hahmottamaan, mistä ja miten asunnon ympäristövaikutukset syntyvät, miten vaikutuksia voi ennakoida ja miten niihin voi vaikuttaa. Palvelun tuottamisesta ja asiantuntemuksesta vastaa Gaia Consulting ja palvelua sponsoroi Danske Bank.

Danske Bank on yhdessä Akavan ja sen jäsenliittojen kanssa vuodesta 2016 alkaen rakentanut korkeakoulutettujen suomalaisten taloudellista mielenrauhaa ja tarjonnut heille merkittäviä etuja asuntolainaan, sijoittamiseen ja pankkipalveluihin.

”Kestävä koti -palvelussa käyttäjä voi tutustua uuteen tai nykyiseen kotiinsa myös ympäristökestävyyden näkökulmasta. Haluamme, että suomalaisilla on mahdollisuus rakentaa talouttaan ja taloudellista mielenrauhaansa kestävälle pohjalle, ja toivomme, että tämä uusi palvelu auttaa siinä. Olen iloinen, että voimme nyt yhdessä kertoa liittojen jäsenille uudesta Kestävä koti –palvelusta”, toteaa Danske Bankin Suomen Henkilöasiakkaat-yksikön johtaja Riikka Laine-Tolonen.

”Akavalaiselle korkeakoulutetulle vastuullisuus on tärkeä arvo. Myös Akava haluaa toiminnassaan ja vaikuttamisessaan kantaa vastuunsa ilmastosta ja tulevaisuudesta. Kannustan lämpimästi Akavan liittojen jäseniä hyödyntämään Kestävä koti -työkalua, kun asumiseen liittyvät isot päätökset ovat ajankohtaisia. Muistutan myös, että liittojen jäsenillä on edelleen mahdollisuus ottaa käyttöön Danske Bankin tarjoamat monipuoliset edut uusissa asuntolainoissa tai mahdollisissa lainojen siirroissa”, sanoo Akavan kehityspäällikkö Ida Mielityinen.

Jos olet sivu- tai päätoiminen yrittäjä, tämä sivu on sinulle!

Yrittäjyys on kasvava trendi sosiaali- ja terveysalalla ja nyt voit olla myös Työterveyshoitajaliiton yrittäjäjäsen!

Ilmoita meille yrittäjyydestäsi

Sivutoimisilla ammatinharjoittajilla on Suomen Työterveyshoitajaliiton jäsenyyden kautta voimassa myös työttömyyskassan jäsenyys. Päätoimiset yrittäjät voivat halutessaan liittyä yrittäjien työttömyyskassaan.