Kiinnostavatko työterveyshoitajien asiat ja niihin vaikuttaminen? – Vaalit 2022

Nyt siihen on tarjolla näköalapaikka liiton hallituksen jäsenenä. Hallituksessa voit tuoda tavoitteita ja tietoa ammattialasi edunvalvontaan suoraan työpaikoilta ja omasta paikallisosastostasi.

Tule mukaan!

Aktiivinen toiminta paikallisosastossa on antanut Sinulle valmiuksia liittotason tehtäviin. Se on hyvä perehdytys, ei kuitenkaan ehdoton edellytys. Olet hankkinut kokemuksesi työterveyshoitajan tehtävässä, jossa olet kohdannut sekä ammatilliset että muut edunvalvonnalliset haasteet ja haluat olla niitä kehittämässä.

Kiinnostuitko?

Hallituksessa saat ajankohtaista ja luottamuksellista tietoa työterveyshuollon ja työterveyshoitajan ammatin tulevaisuudesta ja kehitysnäkymistä. Pääset vaikuttamaan työterveyshoitajan työn ja työterveyshuoltotoiminnan kehittämiseen valtakunnan tasolla. Tärkeitä yhteistyökumppaneitamme ovat keskusjärjestömme Akavan lisäksi mm. Sosiaali- ja terveysministeriö, Työterveyslaitos ja Kansaneläkelaitos. Toimimme niiden neuvottelukunnissa ja työryhmissä kehittäen työterveyshuollon ja ammattilaisten asemaa suomalaisessa terveydenhuollossa ja työelämässä. Yhteistyössä Akavan ja neuvottelujärjestöjen kanssa vaikutamme työterveyshoitajien työehtoihin ja työmarkkina-asemaan. Hallitus käsittelee kaikkia näitä asioita linjaamalla samalla liittomme tavoitteita.

Valinnat tehdään marraskuussa

Syysliittokokous pidetään Helsingissä 11.11.2021. Puheenjohtajalla on kaksivuotiskausi ja samoin hallituksen jäsenillä. Marraskuun syysliittokokouksessa valitaan erovuoroisten tilalle kolme varsinaista hallituksen varsinaista jäsentä kaudelle 2023-2024 ja yksi varsinainen jäsen puolikkaalle kaudelle vuodeksi 2023. Lisäksi valitaan kaksi varajäsentä. Sinulla on nyt Työterveyshoitajaliiton jäsenenä mahdollisuus päästä vaikuttamaan yhteisiin asioihin liiton näköalapaikalta. Tule mukaan keskustelemaan, vaikuttamaan ja kehittämään työterveyshoitajien työtä, edunvalvontaa ja liiton toimintaa.

Ole yhteydessä paikallisosastoosi ja ilmaise kiinnostuksesi liiton hallituksen jäsenyyteen. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä vaalitoimikuntaan / liiton toimistoon. Vaalitoimikunta valmistelee valinnat vuosikokoukselle. Ehdokkaiden toivotaan toimittavan esittelynsä toimistolle 11.10.2022 mennessä, jotta jäsenet ehtivät tutustua ehdokkaisiin etukäteen. Vaaliehdokkaan esittelyyn on valmis pohja, jonka saat järjestöpäälliköltä. Vuosikokouksessakin voi asettua ehdokkaaksi.

Haluatko lisätietoa?

Ota yhteyttä paikallisosastoosi, vaalitoimikuntaan (puheenjohtaja Eeva Honkanen eevahonkanen2@gmail.com) tai liiton toimistoon (järjestöpäällikkö Eve Becker (eve.becker@tyoterveyshoitajat.fi, 040 7617231).