Koulutus ja mentorointi

Tuemme uraasi monin eri tavoin. Liittomme jäsenenä voit hakeutua mukaan mentorointiohjelmaan. Koulutuksissa pääset päivittämään ja uudistamaan ammatillista osaamistasi.

Koulutukset

Päivitä ammattiosaamistasi liiton ja paikallisosastojen järjestämissä koulutuksissa! Samalla pääset verkostoitumaan ja jakamaan kokemuksia kollegojen kanssa.

Yksi odotetuimmista koulutustapahtumista on vuosittain järjestettävät luentopäivät. Tapahtuma kerää yhteen suuren joukon työterveyshoitajia.

Teemme lisäksi aktiivista koulutusyhteistyötä liiton ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Siten pääsemme tarjoamaan jäsenetuhintaan myös muiden järjestämiä, työterveyshuoltoon liittyviä koulutuksia.

Katso tapahtumakalenteri >>

Mentoriohjelma

Oletko vastavalmistunut tai uudessa tehtävässä? Toivoisitko yhteyksiä työelämään tai näkemyksiä neuvoja urasuunnitteluun? Tule mentoroitavaksi!

Ohjelmassa yhdistetään kokeneita työterveyden osaajia (mentori) tuoreisiin alalle tulijoihin tai esimerkiksi urapolun seuraavia askeleita ottaviin (aktori).

Mentoroitaville eli aktoreille

Aktoriksi voit hakeutua, mikäli koet tarvitsevasi ammatillista tukea työterveyshoitajana tai esihenkilönä toimimiseen. Ohjelmassa aktori löytää vahvuuksiaan, haastaa ajatuksiaan ja saa tukea uusissa tehtävissään.

Jos et ole vielä liiton jäsen, niin tervetuloa omiesi joukkoon.

Mentoreille

Oletko jo jonkin aikaa työelämässä toiminut terveysalan asiantuntija, tiiminvetäjä tai johtaja, joka haluaa tukea kollegaa urallaan?

Mentoriksi toivomme jäseniämme, jotka ovat jo vähintään muutaman vuoden ajan toimineet työterveyshoitajina tai esihenkilöinä. Mentori pääsee jakamaan kokemustaan ja hiljaista tietoa sekä saa itselleen tuoretta näkökulmaa.

Mentorointi käytännössä

Howspace-alustalta löytyy perustietoa mentoroinnista ja ohjeita tapaamisten sisällön suunnittelemiseksi. Mentori ja aktori sopivat keskenään tapaamisten sisällöistä ja tiheydestä. Alkutapaamisessa on tarkoitus käydä läpi ohjelman sisältöä ja rooleja sekä sopia ohjelman käytännön järjestelyistä. Tavallisesti tapaamisten väli on noin 1 kk. Molempia sitoo vaitiolovelvollisuus.

Miten voin hakea mukaan?

Kiinnostuitko? Voit hakeutua mentoriohjelmaan ilmoittautumalla järjestöpäällikölle eve.becker@tyoterveyshoitajat.fi Mentorointiohjelma on jatkuvasti käynnissä. Aiheesta kiinnostuneet kutsutaan sähköiselle Howspace-alustalle, josta voit löytää itsellesi aktorin/mentorin.

Lisätietoja saat järjestöpäällikkö Eve Beckeriltä, eve.becker@tyoterveyshoitajat.fi

Kiinnostaako mentori-ohjelma? Voisiko siitä olla hyötyä sinulle? Kuuntele videolta mentori-ohjelmaan osallistuneiden kokemuksia.