Koulutus ja mentorointi

Tuemme uraasi monin eri tavoin. Liittomme jäsenenä voit hakeutua mukaan mentorointiohjelmaan. Koulutuksissa pääset päivittämään ja uudistamaan ammatillista osaamistasi.

Koulutukset

Päivitä ammattiosaamistasi liiton ja paikallisosastojen järjestämissä koulutuksissa! Samalla pääset verkostoitumaan ja jakamaan kokemuksia kollegojen kanssa.

Yksi odotetuimmista koulutustapahtumista on vuosittain järjestettävät luentopäivät. Tapahtuma kerää yhteen suuren joukon työterveyshoitajia.

Teemme lisäksi aktiivista koulutusyhteistyötä liiton ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Siten pääsemme tarjoamaan jäsenetuhintaan myös muiden järjestämiä, työterveyshuoltoon liittyviä koulutuksia.

Katso tapahtumakalenteri >>

Mentoriohjelma

Ohjelmassa yhdistetään kokeneita työterveyden osaajia tuoreisiin alalle tulijoihin tai esimerkiksi urapolun seuraavia askeleita ottaviin.

Mentoroitaville eli aktoreille

Oletko alan opiskelija, vastavalmistunut tai uudessa tehtävässä? Toivoisitko yhteyksiä työelämään tai näkemyksiä neuvoja urasuunnitteluun? Tule mentoroitavaksi!

Mentoriohjelmaan otetaan ensisijaisesti liitton jäseniä. Aktoriksi voit hakea, mikäli työterveyshuollon pätevöitymisestäsi tai esihenkilönä aloittamisestasi on alle kaksi vuotta.

Mentoreille

Oletko jo jonkin aikaa työelämässä toiminut terveysalan asiantuntija, tiiminvetäjä tai johtaja, joka haluaa tukea kollegaa tai opiskelijaa urallaan? Tule jakamaan kokemustasi mentorina!

Mentoriksi toivomme jäseniämme, jotka ovat jo vähintään muutaman vuoden ajan toimineet työterveyshoitajina tai esihenkilöinä.

Mentorointi käytännössä

Ohjelmassa aktori löytää vahvuuksiaan, haastaa ajatuksiaan ja saa tukea uusissa tehtävissään. Mentori taas pääsee jakamaan hiljaista tietoa ja saa tuoretta näkökulmaa alalle. Molempia sitoo vaitiolovelvollisuus.

Mentori ja aktori sopivat keskenään tapaamisen sisällöistä ja tiheydestä. Tavallisesti tapaamisten väli on 1–2 kk.

Ohjelma kestää vuoden. Yhteisessä alkutapaamisessa käydään läpi ohjelman sisältöä ja rooleja sekä sovitaan käytännön järjestelyistä. Aktorit ja mentorit kutsutaan koolle myös ohjelman keskivaiheilla ja lopussa.

Haku seuraavaan ryhmään on auki 31.12.2021 saakka ja ohjelmaan mukaan valitut kontaktoidaan tammikuun 2022 aikana. 

Miten voin hakea mukaan?

Aktorit: Aktoriksi voit hakea, mikäli työterveyshuollon pätevöitymisestäsi tai esihenkilönä työskentelyä on alle kaksi vuotta ja tarvitset tukea urasi alkuvaiheeseen. Hakulomakkeen voit täyttää tämän linkin kautta.

Mentorit: Mentoriksi toivomme jäseniämme, jotka ovat jo vähintään muutaman vuoden ajan toimineet työterveyshoitajina tai esihenkilöinä. Hakulomakkeen voit täyttää tämän linkin kautta.

Lisätietoja saat järjestöpäällikkö Eve Beckeriltä, eve.becker@tyoterveyshoitajat.f

Kiinnostaako mentori-ohjelma? Voisiko siitä olla hyötyä sinulle? Kuuntele videolta mentori-ohjelmaan osallistuneiden kokemuksia.