28.5. TJS: Ikäsyrjintä työnhaussa

Maksuton koulutus esittelee tutkimustietoa työmarkkinoilla esiintyvästä ikäsyrjinnästä. Miten ikäsyrjintä ilmenee, miten laajasta asiasta on kyse ja voiko sille tehdä jotain?

Koulutuksessa saat tietoa siitä, miten ikäsyrjintä suomalaisessa työelämässä ilmenee ja kuka sitä eniten kohtaa. Suomalaisten työnantajien suhtautumisesta vanhempiin työntekijöihin on olemassa tutkimustietoa. Tarkastelemme sen avulla, kuinka asenteet ovat muuttuneet ja muuttumassa. Meillä on työelämässä myyttejä, joita vanhempiin työntekijöihin liitetään – mitä ne ovat ja miten työnhaussa voi korostaa ja hyödyntää ikään liittyviä vahvuuksia. Ikäsyrjintä ilmiönä on totta, mutta muutosta parempaan on myös näkyvissä.

Koulutus on luonteeltaan aktiivinen ja siinä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja. Osallistumiselle on hyvä varata rauhallinen tila, jotta voi halutessaan laittaa mikrofonin päälle. Koulutuksesta ei tehdä tallennetta.

  • Aika: tiistai 28.5. klo 17–18.15
  • Paikka: teams
  • Kenelle? Akavalaisten ja STTK:laisten liittojen jäsenille, erityisesti työttömille tai työttyömyysuhan alla oleville
  • Ilmoittautuminen: linkistä viimeistään 24.5.

Kouluttajista

Työttömyyskassa KOKOn johtaja Outi Mäki näkee työssään lukuina ja numeroina sen, miten työnhaku onnistuu tai viivästyy. Hänellä on tilastoja erityisesti asiantuntija-alojen työttömyydestä ja työllistymisestä.

Työterveyslaitoksen erikoistutkija Mervi Ruokolainen tutkii ja kehittää työpaikoille ratkaisuja, joilla työntekijöiden työkykyä ja työuria voidaan tukea. Viime vuosina hän on perehtynyt erityisesti työuran loppupuolen kysymyksiin

Ilmoittaudu koulutukseen

Lisätietoa saat osoitteesta toimisto@tjs-opintokeskus.fi tai soita (09) 229 3030.