Meluseminaari: järjestäjinä TTK, TTL ja Kuuloliitto

Ajankohta 15.2.2024 klo 9:30-13:00
Paikkakunta Hybridi: Helsinki / verkko
Ilmoittautumisaika 30.1.2024 mennessä

Tilaisuus on maksuton!

Ohjelma: 15.2.2024_Meluseminaari__ohjelma__paivitetty.pdf (etapahtuma.fi)

Ilmoittautumislinkki: Ilmoittautuminen (etapahtuma.fi)

Työturvallisuuskeskus, Työterveyslaitos ja Kuuloliitto järjestävät 15.2.2024 kello 9:30–13:00 valtakunnallisen meluseminaarin sekä verkossa (Teams) että Helsingissä Valkeassa talossa. Lounas tarjotaan tilaisuuden jälkeen paikalle tulijoille.

Seminaarin tavoitteena on tietoisuuden ja ymmärryksen lisääminen melun aiheuttamista haitoista sekä melun hallinnan ja sen torjunnan mahdollisuuksista työympäristössä. Toimivat ja edullisimmat melunhallintaratkaisut tehdään jo suunnitteluvaiheessa, joten tietämyksen lisääminen suunnittelijoille ja alan opiskelijoille, rakennuttajille, työterveyshuollolle ja työpaikan työsuojelutoimijoille on oleellista.

Kuulolle vaarallista kovaa ääntä tai ääntä, joka koetaan häiritseväksi, kutsutaan meluksi. Niin häiritsevät kuin totutut ja miellyttävätkin äänet voivat olla kuitenkin riski kuulolle tai hyvinvoinnille.

Melun terveysseuraukset realisoituvat yleensä viiveellä, mikä tekee melusta hyvin salakavalan seuralaisen yhtä lailla teollisuuden kuin esimerkiksi kasvatusalankin töissä. Erilaisten nappikuulokkeiden lisääntyneen käytön myötä kuulo-ongelmien ennakoidaan tulevaisuudessa koskevan jopa miljoonaa suomalaista.

Koulutuspaikka

Lähitapahtuman osoite:
Valkea talo
Ilkantie 4
00400 Helsinki

Paikalle on helppo saapua julkisilla kulkuneuvoilla. Autolla tultaessa on muistettava hakea auton sisälle sijoitettava lupalappu Valkean talon vastaanotosta.

Tai verkkokoulutus