Nivelrikon ennaltaehkäisyn kulmakivet -webinaari

Terveydenhuollon ammattilaisille ja kansalaisille suunnatussa webinaarissa tietoa nivelrikon omahoidosta ja ennaltaehkäisystä ke 13.10.2021 klo 13-14, maksuton, ei ennakkoilmoittautumista.

Nivelrikko on varsin yleinen sairaus, jonka takana on useita erilaisia tekijöitä. Näitä ovat mm. perinnöllinen alttius, raskas työ, vamma tai tapaturma ja ylipaino. Kaikkiin riskitekijöihin emme voi itse vaikuttaa, mutta joihinkin voimme. Sairauden etenemiseen ja mahdollisimman hyvään arjesta selviytymiseen on mahdollista vaikuttaa aktiivisella omahoidolla. Liikunta on ehdottomasti kaikkein tärkeintä sekä nivelrikon ennaltaehkäisyn että sairauden kanssa elämisen kannalta. Liikuntaa kannattaa harrastaa monipuolisesti, lihaskuntoa unohtamatta. Tärkeää on säännöllisyys ja kohtuullisuus.

Säännöllinen liikunta on avuksi myös painonhallinnassa. Säännöllinen ateriarytmi, vanha tuttu lautasmalli ja vähintään viisi kourallista kasviksia päivittäin ovat kolme pointtia, joilla tervettä painoa on arjessa helpompi ylläpitää.

Fysiatrian erikoislääkäri Kristiina Kokkonen alustaa webinaarissa nivelrikon ehkäisyn ja omahoidon tärkeydestä uusimman tutkimustiedon valossa.

Aika: ke 13.10.2021 klo 13.00–14.00

Suoratoisto osoitteessa: www.nivel.fi/luento-omahoito

Järjestäjä: Suomen Nivelyhdistys ry

Ei ennakkoilmoittautumista. Luento on nähtävissä jälkikäteen Suomen Nivelyhdistyksen YouTube-kanavalla samasta linkistä.

Yhteystiedot: Kristiina Kokkonen, fysiatrian erikoislääkäri: kristiina.kokkonen@intoterveys.fi
Leena Nieminen, kehittämisvastaava: leena.nieminen@nivel.fi
Mari Kauhaniemi, toiminnanjohtaja: mari.kauhaniemi@nivel.fi

Lämpimästi tervetuloa linjoille!