Terveyspalvelualan Unioni valitsi uuden puheenjohtajan 17.5.2022 – työehtosopimusneuvottelut jatkuivat 16.5.2022

Terveyspalvelualan Unioni valitsi uuden puheenjohtajan ja työehtosopimusneuvottelut jatkuivat maanantaina 16.5.2022.

Terveyspalvelualan Unioni valitsi rotaatioperiaatteensa mukaisesti sääntömääräisessä vuosikokouksessaan 17.5.2022 uudeksi puheenjohtajakseen neuvottelupäällikkö Tiina Kinnusen Talentiasta ja varapuheenjohtajaksi työmarkkina-asiamies Päivi Salinin Ammattiliitto Jytystä. Yhtenä hallituksen jäsenenä ja Unionin neuvottelijana jatkaa Työterveyshoitajaliiton järjestöpäällikkö Eve Becker.

Terveyspalvelualan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat myös maanantaina 16.5.2022 Terveyspalvelualan Unionin ja työnantajapuolta edustavan Hyvinvointiala HALIn kanssa. Työterveyshoitajaliitto on yksi Terveyspalvelualan Unionin jäsenjärjestöistä.

Neuvotteluissa käsiteltiin laajasti monia, edelleen auki olevia tekstikysymyksiä ja neuvotteluja jatketaan jälleen perjantaina 27.5.2022.

Nykyisen työehtosopimuksen voimassaolo päättyi 30.4.2022 ja on siirrytty ns. sopimuksettomaan tilaan. Vanhan työehtosopimuksen määräyksiä noudatetaan kuitenkin edelleen.

Terveyspalvelualan Unioni on ammatillisesti laajin terveyspalvelualan neuvottelujärjestö ja se edustaa neuvotteluissa kaikkia kahdeksaa jäsenjärjestöään. Unionin jäsenliittojen jäsenet työskentelevät erilaisissa terveydenhuollon, kuntoutuksen, sosiaalialan asiantuntija- ja ammattitehtävissä sekä ravitsemuspalvelu-, puhtauspalvelu-, kiinteistönhoito- ja toimistotehtävissä.

Lisätiedot

järjestöpäällikkö Eve Becker 0407617231 eve.becker@tyoterveyshoitajat.fi