Uutta! Danske Bankin asiakkaille etuja lakineuvontaan ja -palveluihin

Danske Bank tarjoaa nyt yhdessä yhteistyökumppaninsa Lexlyn kanssa lakineuvontaa ja –palveluita.

Danske Bankin asiakkaan edut Lexlyltä:

  • Maksuton lakiasioiden kartoitus juristin kanssa
  • Valittuja online-asiakirjoja ja sopimuksia veloituksetta
  • 20 % alennus lakipalveluista

Liiton jäsenenä saat Danske Bankista etuja mm. asuntolainaan ja sijoittamiseen. Hyödynnä siis jäsenetusi ja laita samalla oikeudelliset asiasi kuntoon! Tutustu kaikkiin etuihisi tästä

Rohkeasti kohti mielenrauhaa 

Omaan elämään, raha-asioihin ja erilaisiin päätöksiin liittyvä juridiikka kuuluu kaikille ja koskettaa jokaista meistä. Jokaisen kannattaisi suoda muutama ajatushetki isoille kysymyksille kuten:  

  • Kuka hoitaisi asiani, jollen itse pystyisi?  
  • Kenen haltuun uskoisin omaa terveyttäni koskevat päätökset?  
  • Kenelle haluan omaisuuteni periytyvän?  

Nämä yllä olevat, hieman ylätason kysymykset sisältävät monia pienempiä, arkisempia kysymyksiä.  Lisäksi näiden kysymyksien sisään kätkeytyy rakkautta, toiveita, huolia ja pelkoja. Ei siis mikään ihme, että niiden pohtiminen ja niistä keskustelu voi herättää tunteita. Sitä ei kannata säikähtää tai väistää. Näitä teemoja kohti kannattaa mennä rohkeasti, sillä hyvin moniin asioihin on mahdollista vaikuttaa ajoissa suunnittelemalla. Samalla voi lopettaa niistä murehtimisen, kun paperit ovat kunnossa ja saa keskittyä elämään. 

Hoituisiko kaikki muutenkin?

Valitettavasti ei hoituisi. Kenelläkään ei esimerkiksi ole oikeutta noin vain hoitaa toisen henkilön asioita tai tehdä päätöksiä hänen puolestaan. Siksi jokaisella tulee olla edunvalvontavaltakirja. Sen avulla voi jo etukäteen antaa luottamalleen henkilölle luvan ottaa asiat hoitoonsa, jos itse vaikkapa sairastuu. Ajatuksella tehdyn edunvalvontavaltakirjan avulla läheisen on helppoa ja joustavaa toimia. Sen laatiminen hyvissä ajoin on samalla oman läheisen auttamista ja hänen jaksamisestaan huolehtimista. 

Oma elämä, oma tahto 

Mitä perimykseen tulee, niin meidän vanha lainsäädäntömme lähtee tietyistä oletuksista. Suurimmalta osin näistä oletuksista on kuitenkin mahdollista poiketa testamentilla. Huomionarvoista on erityisesti se, että rintaperillisille laissa turvattu oikeus lakiosaan ei koske muita sukulaisia tai perheenjäseniä. Jos omia lapsia ei ole, niin on täysin vapaat kädet määritellä testamentissa, mitä haluaa omaisuudelleen tapahtuvan oman poismenon jälkeen.

Myös lapsiperheissä näihin asioihin on tärkeää kiinnittää huomiota. Erityisesti pienten lasten perheissä voi olla monella tapaa arjessa ongelmallista, jos toisen vanhemman kaikki omaisuus periytyy ilman testamenttia lapsille. Koska lasten varat ovat lasten omia, ei niillä tehdä perheen ruokaostoksia, vaikka samaan aikaan elatusvastuussa olisi vain yksi vanhempi.

Jokaisella on oma tahtonsa ja oikeus sen ilmaisemiseen.

Jos lain oletukset eivät vastaa omaa arvomaailmaa ja tahtoa, niin ei hätää – oikeanlaisilla asiakirjoilla asian saa korjattua. Se on samalla konkreettinen osoitus välittämisestä! 

Liiton jäsenenä saat Danske Bankista etuja mm. asuntolainaan ja sijoittamiseen. Hyödynnä siis jäsenetusi ja laita samalla oikeudelliset asiasi kuntoon! Tutustu kaikkiin etuihisi tästä