Vaalit 2023 – asetu ehdolle!

HALUATKO VAIKUTTAA TYÖMME KEHITTÄMISEEN JA ASEMAAMME

TYÖTERVEYSHUOLLOSSA JA TYÖMARKKINOILLA?

Nyt siihen on tarjolla näköalapaikka liiton puheenjohtajana tai hallituksen jäsenenä. Hallituksessa voit tuoda tavoitteita ja tietoa ammattialasi edunvalvontaan suoraan työpaikoilta ja omasta paikallisosastostasi.

Tule mukaan!

Aktiivinen toiminta paikallisosastossa on antanut Sinulle valmiuksia liittotason tehtäviin. Se on hyvä perehdytys, ei kuitenkaan ehdoton edellytys. Olet hankkinut kokemuksesi työterveyshoitajan tai sitä läheisesti sivuavassa tehtävässä, jossa olet kohdannut sekä ammatilliset että muut edunvalvonnalliset haasteet ja haluat olla niitä kehittämässä.

Kiinnostuitko?

Puheenjohtajana ja hallituksessa saat ajankohtaista ja luottamuksellista tietoa työterveyshuollon ja työterveyshoitajan ammatin tulevaisuudesta ja kehitysnäkymistä. Pääset vaikuttamaan työterveyshoitajan työn ja työterveyshuoltotoiminnan kehittämiseen valtakunnan tasolla. Tärkeitä yhteistyökumppaneitamme ovat keskusjärjestömme Akavan lisäksi mm. Sosiaali- ja terveysministeriö, Työterveyslaitos ja Kansaneläkelaitos. Toimimme niiden neuvottelukunnissa ja työryhmissä kehittäen työterveyshuollon ja ammattilaisten asemaa suomalaisessa terveydenhuollossa ja työelämässä. Yhteistyössä Akavan ja neuvottelujärjestöjen kanssa vaikutamme työterveyshoitajien työehtoihin ja työmarkkina-asemaan. Hallitus käsittelee kaikkia näitä asioita linjaamalla samalla liittomme tavoitteita.

Valinnat tehdään marraskuussa

Syysliittokokous pidetään Helsingissä 17.11.2023. Puheenjohtajalla on kaksivuotiskausi ja samoin hallituksen jäsenillä. Marraskuun syysliittokokouksessa valitaan puheenjohtaja, kolme varsinaista hallituksen varsinaista jäsentä ja yksi varajäsen kaudelle 2024-2025. Sinulla on nyt Työterveyshoitajaliiton jäsenenä mahdollisuus päästä vaikuttamaan yhteisiin asioihin liiton näköalapaikalta. Tule mukaan keskustelemaan, vaikuttamaan ja kehittämään työterveyshuoltoa tai sitä läheisesti sivuavaa työtä, edunvalvontaa ja liiton toimintaa.

Ole yhteydessä paikallisosastoosi ja ilmaise kiinnostuksesi tehtäviin. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä vaalitoimikuntaan / liiton toimistoon. Vaalitoimikunta valmistelee valinnat vuosikokoukselle. Ehdokkaiden toivotaan toimittavan esittelynsä toimistolle syyskuun loppuun mennessä, jotta jäsenet ehtivät tutustua ehdokkaisiin etukäteen. Vaaliehdokkaan esittelyyn on valmis pohja, jonka saat järjestöpäälliköltä. Vuosikokouksessakin voi asettua ehdokkaaksi.

Haluatko lisätietoa?

Ota yhteyttä paikallisosastoosi, vaalitoimikuntaan (puheenjohtaja Marja Alanne marja.alanne@fi.abb.com tai liiton toimistoon (järjestöpäällikkö Eve Becker (eve.becker@tyoterveyshoitajat.fi, 040 7617231).