Jos sinulle tulee ansionmenetystä työnseisauksen takia, maksamme sinulle lakkoavustusta. Edellytyksenä on, että sinulla on Työterveyshoitajaliiton voimassa oleva jäsenyys. Olet oikeutettu lakkoavustukseen liittymispäivästä alkaen, mikäli olet lakossa.

Miten haen lakkoavustusta?

Avustusta haetaan sähköisellä lomakkeella ja haku edellyttää kirjautumista jäsenrekisteriin. Tee lakkoavustushakemus TÄSTÄ linkistä. Kun linkki avautuu, klikkaa FloMembers-logoa vasemmasta yläkulmasta ja pääset kirjautumaan rekisteriin. Kirjautumiseen tarvitset sähköpostiosoitteesi sekä määrittelemäsi salasanan. Jos et muista salasanaa, niin käytä ”En muista salasanaa” -toimintoa.
Sivulla antamasi tiedot (yhteys) on suojattu.  Lakkoavustusta tulee hakea kuukauden sisällä lakon päättymisestä.

Kuinka paljon saan lakkoavustusta?

Työterveyshoitajaliiton hallitus päättää työtaistelukohtaisesti siitä maksettavasta lakkoavustuksesta. Kevään 2022 työehtosopimusneuvotteluiden aikana lakkoavustus on 140 euroa / lakkopäivä. Lakkoavustuksesta pidätetään automaattisesti ennakkopidätys.

Laskelma 140 euron lakkoavustuksesta: Avustus on verotonta 16 euroon asti. Yli 16 euron avustuksesta peritään tuloverolain 88 §:n ja verohallinnon päätöksen mukainen 45 prosentin ennakonpidätys. Ylimenevä osa on siis 124 euroa tässä tapauksessa. Nettona lakkoavustuksesta käteen jää 84,20 euroa päivältä, ja 421 euroa viideltä arkipäivältä. Perimme veron ja tilitämme sen verottajalle.

Milloin lakkoavustus maksetaan?

Lakkoavustus maksetaan lakon päätyttyä. Hakuaikaa on kuukausi lakon päättymisestä. Lakkoavustuksia maksetaan pääsääntöisesti kaksi kertaa viikossa.  / pvä