Tulevaisuuden työterveyshoitaja vuonna 2022 on Jaana Parviainen

Suomen Työterveyshoitajaliiton hallitus on valinnut Jaana Parviaisen Asikkalasta Tulevaisuuden työterveyshoitajaksi 2022. Mehiläisen Lahden toimipisteessä työterveyshoitajana työskentelevällä 27-vuotiaalla Parviaisella on nuoresta iästään huolimatta kyky hahmottaa kokonaisuuksia, tehdä innostuneesti ja ammattitaidolla työtä sekä kehittää sitä asiakaslähtöisesti.

Kuva: Kuvamestari Trio, Marja Salonen

Paikallisosaston johtokunnan jäsenet sekä entiset ja nykyiset työkaverit kuvaavat Jaanaa tarkaksi, huolelliseksi ja tunnolliseksi työterveyshoitajaksi. Hän on kiinnostunut ja innostunut työstään, rohkea tarttumaan hankaliinkin asioihin, ja hän suoriutuu työstään itsenäisesti. Työterveyshuollon asiakkaat pitävät Jaanasta, koska hänen kanssaan on luontevaa ja miellyttävää asioida. Jaana on ihan huippumahtava työkaveri, joka luo ympärilleen iloista ja positiivista energiaa. Yhteistyön tekeminen Jaanan kanssa on mutkatonta ja joustavaa – kiireenkään keskellä Jaanan hymy ei hyydy! Erilaisten tietoteknisten haasteiden ratkaisuissa Jaana on osoittanut lahjojaan ja ollut aina valmis auttamaan kollegojaan. Jaana innostuu uusista asioista ja tarttuu toimeen reippaasti. Sen lisäksi hänellä on luontainen taipumus kehittämiseen ja vaikuttamiseen.

Jaanan esihenkilö, palvelupäällikkö Anne Argillander, kuvailee häntä niin tämän hetken kuin tulevaisuudenkin työterveyshoitajaksi: kehitysmyönteinen, innostunut, suhtautuu positiivisesti uusiin asioihin ja haluaa kehittää työtään asiakaslähtöisesti. Jaana omaksuu nopeasti uusia asioita, käyttää aktiivisesti työssään digitaalisia työkaluja, suunnittelee omaa työtänsä aktiivisesti ja itsenäisesti. sekä on iloinen työkaveri, joka tuo iloa myös työyhteisöön.

Jaana toimii Suomen Työterveyshoitajaliiton Päijät-Hämeen paikallisosastossa kolmatta vuotta aktiivisena johtokunnan jäsenenä ja talousvastaavana. Hän pitää tärkeänä verkostoitumista ja arvostaa suuresti paikallisosastotoimintaa. Aktiivinen Jaana on myös liiton viestintäjaoksen jäsen, ja ollut mukana työryhmässä järjestämässä Työterveyshoitajapäiviä Lahdessa keväällä 2022.

Työterveyshoitajat ovat aktiivisesti mukana tulevaisuuden työelämää rakentamassa. Tulevaisuuden työterveyshoitaja valittiin nyt seitsemännen kerran ja julkistettiin Työterveyshoitajien Ajankohtaispäivillä 11.11.2022 Helsingissä.

Suomen Työterveyshoitajaliitto ry – Finlands Företagshälsovårdareförbund rf on akavalainen, työterveyshoitajia edustava liitto, joka on toiminut 74 vuoden ajan yhteistyössä työntekijöiden ja työnantajien kanssa työkyvyn ylläpitäjänä, työhyvinvoinnin tuottajana ja työelämän kehittäjänä.